Welke voeding is gezond voor je baby

Welke voeding is gezond voor je baby

Hoera! Na enkele maanden melk, mag je je baby eindelijk laten kennismaken met de zogenoemde babyhapjes. Doordat baby's nog volop in de groeifase zitten, hebben ze veel behoefte aan gezonde bouwstoffen, vitaminen en mineralen. Het is dus belangrijk om goed onderzoek te doen, en te kiezen voor verse en gezonde babyvoeding. Maar wat is nu de beste voeding, en welke ingrediënten kun je beter nog even vermijden? Hieronder hebben we enkele tips voor je op een rijtje gezet. Zodat je goed voorbereid bent op jouw baby's eerste hapjes.

Welke babyhapjes zijn gezond

Gezonde voeding is belangrijk voor iedereen. Maar baby's zijn nog klein en fragiel. Ze zitten volop in het groeiproces, en de juiste vitaminen, mineralen en bouwstoffen kunnen die proces aanzienlijk bevorderen. Daarom is het, juist in deze fase, zo enorm belangrijk om te kiezen voor goede en gezonde ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan appel, banaan, bloemkool en aardappel. En schroom niet om te experimenteren met verschillende smaken. Het is namelijk heel goed om kinderen op jonge leeftijd al kennis te laten maken met verschillende smaken. Dit kan eetproblemen op latere leeftijd voorkomen. Kies voor babyhapjes die vol zitten met verse groenten en fruit, en vermijd hapjes met teveel zout of toegevoegde suikers.

Waar vind je gezonde babyhapjes

De supermarktschappen liggen vol met een grote hoeveelheid verschillende babyhapjes. Maar niet al deze hapjes zijn even gezond, en ze zijn zeker niet allemaal even vers. Toch zijn ze populair, vooral om het gemak. Het zelf maken van een babyhapje kan namelijk nogal veel gedoe zijn. En in het drukke gezinsleven van vandaag de dag, is er niet altijd tijd om groentes en fruit te blenden. Gelukkig is er nog een andere optie. In de afgelopen jaren zijn er namelijk veel zogenoemde maaltijdboxen ontstaan. Deze boxen zitten vol met verse gerechten en worden bij je thuis afgeleverd. En deze maaltijdboxen zijn er ook speciaal voor kleine kinderen! De hapjes in deze boxen zijn niet alleen gezond en verantwoord, maar ook vooral super vers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.