Wat zijn de voordelen van Qigong Alkmaar?

Wat zijn de voordelen van Qigong Alkmaar?

Qigong, vaak chi kung genoemd, is een Chinees geïnspireerd systeem van gesynchroniseerde lichaamsbewegingen. Het systeem omvat ook gereguleerde ademhaling en meditatie. Traditioneel wordt qigong gebruikt als ontspanningstechniek en heeft het ook veel gezondheids- en spirituele voordelen. Als je erover denkt om het eens te proberen, dan ben je vast benieuwd naar de voordelen die het biedt. Daar zijn ze:

Ontspanning en stressverlichting

Qigong begint met het strekken en openen van gewrichten en spieren. Dit zorgt voor een geweldige spierontspanning, iets dat op zijn beurt spanning loslaat en je een ontspannen gevoel geeft. Deze oude Chinese techniek helpt je ook om met stress om te gaan.

Naast de ontspannen toestand biedt Qigong Alkmaar ook mindfulness door middel van meditatie. Deze staat van pure ontspanning in zowel lichaam als geest helpt mensen om in ieder geval hun gedachten af ​​te leiden van wat ze ook doormaken. Uiteindelijk komen ze uit dergelijke sessies met een energiek en minder gestrest gevoel.

Verbeterde bloedcirculatie

Qigong biedt ook verschillende ademhalingsoefeningen die zijn ontworpen om jouw lichaam van energie te voorzien door de toevoer van zuurstofrijk bloed overal te verbeteren. Als je de laatste tijd moe bent, kan Qigong je helpen om je lichaam weer op te laden en al je zintuigen volledig te verjongen.

Het is leuk

In het begin lijkt het misschien niet zo, maar als je eenmaal aan Qigong gewend bent, zul je er echt van genieten. Zie het als yoga, maar dan met een meer ontspannend element. Je hoeft ook niet te lang te duren om de technieken hier te leren. Zolang je de juiste instructeur hebt, kun je binnen een paar dagen beginnen met profiteren van Qigong.

Maar vooral voor mensen die dit voor het eerst doen, is geduld natuurlijk nodig. Aan het einde van dit alles zal je echter zo blij zijn dat je het hebt geprobeerd. De voordelen, zoals hierboven vermeld, zijn gewoon te mooi om te negeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.