Wat is een reorganisatie en hoe herstel je ervan?

Wat is een reorganisatie en hoe herstel je ervan?

Ontslag is een proces waarbij een werkgever de arbeidsovereenkomst van een werknemer beëindigt. Dit kan echter om een aantal redenen gebeuren. Als het om economische redenen is, wordt het meestal een reorganisatie ontslag. Je kunt echter contact opnemen met een bureau dat je in deze fase van je leven kan helpen. Dit bureau kan je ook helpen met een scheiding verwerken en je helpen met de emotie om te gaan.

Wat is reorganisatie?

Een werknemer ontslaan betekent hem zijn werk ontnemen, dat wil zeggen hem uit zijn functie wegzenden. De reden hiervoor kan persoonlijk zijn, dat wil zeggen onrechtmatig gedrag van de werknemer of de werkgever kan economische redenen aanvoeren. Verschillende redenen die niet inherent zijn aan de werknemer kunnen immers leiden tot het schrappen van de functie. Er is echter alleen sprake van een reorganisatie ontslag wanneer de ontslagprocedure om economische redenen wordt ingeleid. De geldigheid van dit ontslag moet echter aan bepaalde voorwaarden voldoen. De werkgever zal een nieuwe baan moeten vinden voor de werknemer die hij wil ontslaan. Is hij daartoe niet in staat, dan is hij verplicht de ontslagvolgorde te eerbiedigen die door de personeelsvertegenwoordiging of door het bedrijfscommité wordt vastgesteld.

De nodige steun krijgen na een scheiding verwerken

Als je het doelwit van een reorganisatie ontslag, is je moreel laag en ben je down. Hij of zij is emotioneel geraakt en verwoest. Er zijn hulpinstanties die hun diensten aanbieden aan mensen die door een dergelijke fase gaan (ontslag of echtscheiding). Zij bieden echte steun en die vindt plaats in de vorm van therapie. Het is een coaching die je in staat stelt om te gaan met pijnlijke situaties. Na een paar sessies zul je de kracht vinden om weer te gaan werken en ook om weer op zoek te gaan naar liefde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.