Met welke klachten kun je bij een herstelcoach terecht?

Met welke klachten kun je bij een herstelcoach terecht?

Als slachtoffer van een ongeval krijg je met heel wat problemen af te rekenen, zowel lichamelijke als geestelijke. Daarbij word je ook met financiële problemen opgezadeld. Na een ongeval kun je wel op een schadevergoeding rekenen. Maar die is vaak onvoldoende om je leed te verzachten. Dan kan een herstelcoach een belangrijke rol spelen. Die probeert je verder te helpen en je leven op het goede spoor brengen. Dat is uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan. Een ongeval heeft vaak een grotere impact op je leven dan je vermoedt.

Emotionele schade

Er is namelijk nog zoiets als emotionele en sociale schade. Een ongeval kan namelijk zo'n groot trauma veroorzaken dat je niet meer jezelf bent en volledig de pedalen verliest. Velen vinden dat een zo hoog mogelijke schadevergoeding veel kan goedmaken. Voor sommigen is zo'n schadevergoeding wellicht aangenaam, maar daarmee zijn ze nog lang niet altijd de persoon van voor het ongeval.

Gedragswetenschap

Bij een herstel denken we in de eerste plaats aan fysieke klachten. Maar in sommige gevallen komen daar ook mentale klachten boven op. Die overwin je moeilijk alleen. Een herstelcoach is dan aangewezen. Herstelcoaching is gebaseerd op gedragswetenschap. Dat geldt bijvoorbeeld wanneer je als slachtoffer van een ongeval niet meer voor je kinderen kunt zorgen of ze niet datgene kunt geven wat je zou willen. Een herstelcoach biedt in al deze gevallen een luisterend oor. Hij probeert datgene te realiseren wat je als slachtoffer van een ongeval écht wilt.

Een trauma overwinnen die je uiteindelijk zelf

Maar uiteindelijk moet je als slachtoffer van een ongeval jezelf genezen. Maar wat doet een holistische coach dan? Herstelcoaches brengen geen oplossing, maar onderzoeken wat je als slachtoffer zélf wilt. Eens die vraag beantwoord ga je samen met je hem na hoe je de vicieuze cirkel kunt doorbreken. Zo ben je niet onmiddellijk genezen maar krijg je wel alle mogelijkheden om je negatieve gedachten en gevoelens om te buigen. Samen met je herstelcoach probeer je zo snel mogelijk weer de oude te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *